ser religiós marianista
Tens preguntes?
Tens respostes?
Vols crides?
Qui som?
Els religiosos marianistas, volem viure la nostra vocació, com a seguiment de Jesús, dins de l’Església i en comunió amb tota la Família marianista. La Companyia de María (Societas Mariae, S.M.) és una orde religiós de l’Església Catòlica, fundada pel beat Guillermo José Chaminade junt amb cinc jóvens en 1817. En la Companyia de María actualment hi ha un poc més de mil religiosos.
LLEGIR MÉS
Qui som?
La nostra vida
Passos a donar

Qui som?

En vida del fundador, la Companyia de María es va implantar a França, Suïssa (1839) i Estats Units (1849). Posteriorment es va estendre a Alemanya, Itàlia i Espanya. Els marianistas francesos arriben a Espanya en 1887. Funden el primer col·legi en Sant Sebastià. L’any següent ho faran en Xerés i posteriorment a Vitòria i Cadis. En poc de temps hi ha un gran creixement, tant de religiosos com d’obres educatives.
CONTINUAR
Qui som?
La nostra vida
Passos a donar

Qui som?

Després vindran les fundacions de Canadà, Líbia, el Magrib, les illes Hawaii i Japó. Ja en el segle XX els marianistas van arribar a Amèrica Llatina, Àsia i África. Les últimes fundacions han sigut les d’Albània, Cuba, i Benín. Actualment, els marianistas estem presents en 36 països del món. De la província marianista d’Espanya depenen, en l’actualitat, les comunitats d’Espanya, Brasil i Cuba.
CONTINUAR
Qui som?
La nostra vida
Passos a donar

Qui som?

La nostra presència evangelitzadora es desenrotlla principalment en l’educació formal en escoles, col·legis i universitats amb alumnes de totes les edats i Classes socials. També estem compromesos amb obres d’educació no formal atenent xiquets i jóvens en programes d’alfabetització, tallers ocupacionals, nutrició i salut. A més assumim parròquies, cases d’oració i centres de promoció social.
CONTINUAR
Qui som?
La nostra vida
Passos a donar

Com és la nostra vida

Per a definir les diferents dimensions de la nostra vida parlem de “comunitat de fe”, “comunitat de vida” i “comunitat de missió”. Nostra vida diària aglutina estes tres realitats, que no es poden separar. El senyal que ens identifica és “l’esperit de María”. Ella és la deixebla, convertida en mare dels deixebles. María ens estimula a seguir Jesús, el model de fe i de missió. *** Els religiosos marianistas expressem la nostra visió d’església a través de la nostra “composició mixta” de religiosos laics i religiosos sacerdots. En igualtat i paritat. Volent mostrar un model d’Església integrador, plural i igualitari. És una de les nostres majors originalitats, un do fundacional que procurem cuidar i enriquir.
CONTINUAR
Qui som?
La nostra vida
Passos a donar

Com és la nostra vida
COMUNITAT DE FE

La fe és la nostra resposta a la vocació rebuda. Fe és seguiment de Jesús: ser com Jesús, viure amb Ell i des d’Ell. La fe ens fa feliços i ens construïx com a persones, fills de Déu, moguts per l’Esperit, consagrats pel Baptisme i per la nostra professió religiosa. Vivim la fe en la vida quotidiana, una “fe del cor” que comprén tota la persona i ens fa mirar al món i la història, amb els ulls de Déu. *** Confessem eixa fe diàriament, celebrant junts l’oració de l’Església (Laudes i Vespres) i l’Eucaristia, centre espiritual de la nostra jornada. Dediquem també una hora diària a l’oració personal. Este compromís és molt important i ens alimenta per dins. Sense l’hora diària de trobada amb Déu, ens assecaríem espiritualment.
CONTINUAR
Qui som?
La nostra vida
Passos a donar

Com és la nostra vida
COMUNITAT DE MISSIÓ

Els religiosos marianistas ens sentim sempre en missió, amb la marca específica del carisma: la nostra missió és universal. És a dir, que en una comunitat hi ha múltiples formes missioneres: uns compromesos en el col·legi o la parròquia, altres en l’atenció a la Família marianista, altres en accions socials en el barri; a uns els veuràs escrivint o editant un llibre, altres treballant en el món digital o en la infermeria. Sentim l’alegria i la responsabilitat de treballar al servici de l’Evangeli, en Església, per al món de hui.
CONTINUAR
Qui som?
La nostra vida
Passos a donar

Com és la nostra vida
COMUNITAT DE MISSIÓ

La presència dels marianistas a Espanya, Brasil i Cuba s’ha anat adaptant a les diferents necessitats socials, animant obres molt diverses. Principalment a través de la xarxa de 17 col·legis marianistas d’Espanya. Des dels anys 60 els religiosos marianistas també van ser cridats pels bisbes per a assumir l’animació de diferents parròquies.
CONTINUAR
Qui som?
La nostra vida
Passos a donar

Com és la nostra vida
COMUNITAT DE MISSIÓ

Una altra obra marianista en el camp de l’educació i la cultura és SM: Editorial SM i Fundació SM. És una empresa amb forta presència al nostre país i en altres huit països iberoamericans en l’àmbit de les publicacions escolars, la literatura infantil i juvenil i el llibre religiós. Els beneficis obtinguts de la seua activitat editorial són destinats a la Fundació SM per a complir els seus fins: suport a la investigació docent, ajuda a la formació del professorat, foment de la literatura infantil i juvenil i promoció de projectes socioeducatius. **** Els religiosos, treballant en missió compartida amb els seglars, animem tota esta gran obra d’evangelització.
CONTINUAR
Qui som?
La nostra vida
Passos a donar

Com és la nostra vida
COMUNITAT DE VIDA

Volem reviure cada dia l’alegria de la comunió de vida: tindre-ho tot en comú i compartir el que som i tenim (vot de pobresa); voler-nos els uns als altres i obrir la nostra casa com a compromís d’acollida i obertura a tots (vot de castedat); i estar disponibles per a anar a on se’ns demana, en desinstal·lació, obrint nous camins (vot d’obediència). *** Aprenem a ser germans. La comunitat és un do que ens educa en l’entrega a tots, acceptant les diferències com una riquesa i un repte. En ella anem creixent en fraternitat i en amistat. Però el més important és la fraternitat perquè ens unim no per l’afinitat sinó per l’acollida mútua per damunt de les preferències.
CONTINUAR
Qui som?
La nostra vida
Passos a donar

Per a arribar a ser religiós marianista

  1. El primer moment és percebre d’alguna manera la crida de Déu i expressar el desig i la il·lusió de ser religiós.
  2. El segon és quan, amb l’orientació d’un religiós, s’estudia amb serenitat si efectivament Déu et crida per eixe camí. És el "primer discerniment".
  3. El tercer moment és el prenoviciat. És un any en què es viu en una comunitat marianista per a conéixer per dins este tipus de vida i de poder prendre una decisió més madura.
CONTINUAR
Qui som?
La nostra vida
Passos a donar

Per a arribar a ser religiós marianista

  1. El quart pas, el més important, s’anomena Noviciat. Els que estan en esta etapa viuen en una comunitat especial durant dos anys. Com a responsable o guia d’ella, hi ha un religiós que ajuda als novici a preparar-se amb total decisió i profunditat a ser marianistas. A l’acabar els dos anys, si un està convençut de que eixa és la seua vida, i la Companyia ho confirma, fa la "primera professió", els primers vots (pobresa, castedat i obediència).
  2. La següent etapa és la que va des dels primers vots als vots perpetus o definitius. Inclou la realització d’estudis civils i religiosos, així com el discerniment per a orientar-se cap al sacerdoci o cap a la vida religiosa laïcal.
CONTINUAR

Tens respostes?

Llavors els preguntes els farem nosaltres

COMENÇAR
Et sents agraït i sorprés pel més xicotet de cada dia: la pròpia vida rebuda, els dons i qualitats que se’ns han donat, les experiències d’amor i de profunda alegria, els gestos senzills…?

CONTINUAR
Et guies a partir dels teus propis desitjos i la satisfacció immediata dels mateixos? Eres incapaç de posposar-los en favor de l’ajuda a persones concretes o pel bé comú?

CONTINUAR
T’has fet alguna vegada preguntes sobre tu mateix, sobre la vida, sobre Déu…? T’has preguntat sobre el sentit de la teua vida?

CONTINUAR
Desitges la plenitud de vida per a tots, la solidaritat universal, la justícia, l’ecologia, la pau…? T’afecta el dolor dels altres?

CONTINUAR
Creus que els aspectes més importants de la vida: l’amistat, l’amor, la llibertat, la bellesa… impliquen un coneixement i explicació estrictament científica i racional dels mateixos?

CONTINUAR
Creus en el Déu de Jesús, pare/mare, que ama amb amor etern, que consola, que perdona, salva…?

CONTINUAR
Et sents atret per Jesús de Natzaret i la seua Paraula, home provocador, Déu encarnat, Senyor de la Vida?

CONTINUAR
Has viscut l’experiència de trobada personal amb Jesús de Natzaret? Et sents amat incondicionalment per ell?

CONTINUAR
Alguna vegada en la teua oració s’ha suscitat la pregunta: “Senyor què vols de mi?”

CONTINUAR
Et crida l’atenció l’alegria de la vida fraterna i la generositat missionera d’una comunitat religiosa concreta? Alguna vegada t’has preguntat: “I jo per què no?”

CONTINUAR
Segons el que estàs responent, pareix que t’atrau en certa manera la vida religiosa. Vols compartir-ho amb algun religiós?
CONTACTAR
CONTACTAR
TORNAR
TORNAR
CONTACTAR

Luis Fernando Crespo

Tot el món que em coneix em diu Nano. Vaig nàixer en 1961. Sóc religiós marianista des de 1983 i sacerdot des de 1992. Al començar la facultat, on estudiava filologia àrab, vaig sentir Jesús com aquell que val la pena ser seguit, que dóna consistència a la vida, que centra des de l’evangeli, que invita a la felicitat. Em vaig posar en contacte amb un religiós marianista i... Déu em va regalar el do de la vocació. He treballat com a professor, amb les fraternitats,... i ara en l’editorial SM. Si vols parlar ací em tens a la teua disposició.
CONTACTAR
CONTACTAR

Rogelio Núñez

Vaig nàixer en 1970 en Almendralejo (Badajoz), però he viscut la major part de la meua vida a Madrid, on vaig conéixer els religiosos marianistas. Vaig començar a sentir-me cridat a consagrar la meua vida a partir de la meua experiència com a catequista de jóvens, i en el servici voluntari als més pobres. He estudiat Arquitectura i he treballat com a professor i pastoralista en educació secundària i batxillerat. Per a qualsevol dubte o inquietud vocacional estaré encantat de poder-te atendre.
CONTACTAR
CONTACTAR

Iñaki Sarasua

Em dic Iñaki Sarasua. Vaig nàixer en el 65 i vaig professar els meus primers vots als 20 anys, en 1986. Em vaig ordenar en 1999. He tingut la sort de treballar en parròquies i també com a professor en diferents col·legis, dedicat sobretot a animar la pastoral. Reconec que en esta relació repo més del que done i, a més, m’ajuda a mantindre’m il·lusionat i sempre a la recerca. Estic a la teua disposició, esperant poder ser-te útil.
CONTACTAR
CONTACTAR

Daniel Pajuelo Vázquez

Hola, em cride Daniel, vaig nàixer en 1977 i sóc religiós marianista des de 1998. Viu la vida com una busca contínua de la Voluntat de Déu, donant-li gràcies per tot el que rebut d’Ell i compartint amb generositat tot el que sóc i tinc. Sóc enginyer informàtic, treballe com a professor, i ajude a créixer als jóvens en la fe. Si vols saber més sobre mi pots visitar mon web. Si necessites suport, consell, em tens a la teua disposició.
CONTACTAR
CONTACTAR

Vicente Benavent

Vaig nàixer a València en 1977. Sóc antic alumne del col·legi dels marianistas en esta ciutat, jugador del seu equip d’handbol, membre del seu grup escolta. Vaig estudiar Administració i Direcció d’Empreses (ADE), sóc religiós marianista des de 2008. Ara treballe de professor en el col·legi que els marianistas tenim en Sant Sebastià (Donostia). Si vols conéixer la vocació marianista, no dubtes a posar-te en contacte amb mi.
CONTACTAR
CONTACTAR

Nacho Sánchez Galán

Sóc gadità i vaig nàixer en 1969. Vaig disfrutar moltíssim del meu col·legi on practicava futbol, bàsquet i voleibol. En la catequesi, els escoltes i en els grups de jóvens va anar creixent el meu amor per Jesucrist i per María. Vaig descobrir la vocació marianista amb 16 anys. Ho vaig comentar amb un sacerdot marianista del meu col·legi, i un parell d’anys vaig decidir anar al noviciat. He sigut professor en uns quants col·legis a Madrid, Xerés i Cadis. Sóc sacerdot des de fa uns anys i sóc molt feliç. Si vols comentar amb algú els teus dubtes sobre la vocació, escriu-me.
CONTACTAR

Vols crides?

Ací tens algunes que et poden interessar

Indicadores
1.
2.
3.
4.
recargar admin